Zahájení prodeje značky Cerano - využijte akční záváděcí ceny Vyrazit nakupovat

Jak vybrat správnou vodovodní baterii pro váš domov

Výběr správné vodovodní baterie

Výběr vodovodní baterie může být náročným úkolem, zvláště když zvažujeme širokou nabídku na trhu. Ať už hledáte baterie umyvadlové, bidetové, nástěnné, podomítkové, sprchové či stojánkové, důležité je vybrat si správně.

Naše doporučení je zaměřit se na kvalitu materiálů, design, funkčnost a energetickou účinnost. Důkladně zvažte potřeby vaší domácnosti a preferovaný styl, abyste mohli vybrat baterii, která bude plně vyhovovat vašim očekáváním.

Při výběru nezapomeňte také na montáž a údržbu baterie. Investice do kvalitní vodovodní baterie se vám dlouhodobě vyplatí a přinese vám pohodlí a spokojenost v každodenním používání.

 

Rozhodování o typu baterie

Než začnete s výběrem konkrétní baterie, je klíčové zvážit, jaký typ je pro vás nejvhodnější a zda je možné jej ve vašem prostoru instalovat. Design baterie je často prvním kritériem, ale neměli bychom opomíjet ani kvalitu zpracování a pohodlí při používání.

jak vybrat vodovodní baterii

Typy vodovodních baterií

  • Umyvadlové baterie: Volíme obvykle mezi nástěnnou a stojánkovou variantou, důležitá je výška, design a způsob ovládání.
  • Kuchyňské baterie: Často jsou oblíbené stojánkové modely s dodatečnými funkcemi jako například výsuvná sprška.
  • Sprchové baterie: Existují nástěnné nebo podomítkové varianty, přičemž je potřeba hlídat správnou rozteč.
  • Vanové baterie: Kromě nástěnných a podomítkových modelů jsou dostupné i podlahové baterie.
  • Bidetové baterie: Základní vybavení pro každý bidet, mohou být kombinovány s bidetovými sprškami.
  • Termostatické baterie: Udržují nastavenou teplotu vody, obsahují bezpečnostní pojistku proti opaření – ideální pro domácnosti s dětmi.

Montáž vodovodních baterií

Nástěnné baterie: Tyto baterie se montují na stěnu a je třeba brát v úvahu rozteč, která bývá standardně 150 mm. Jsou vhodné pro umyvadla i vany.

Stojánkové baterie: Dominují u umyvadel a dřezů, jejich instalace je jednoduchá a přináší moderní vzhled koupelně.

Podomítkové baterie: U těchto baterií je instalace skrytá pod omítkou, viditelné jsou pouze ovládací prvky. Ideální pro minimalistický design koupelny.

 

Materiál a technologie

Nejčastěji se setkáme s mosaznými bateriemi, ale dostupné jsou i nerezové varianty. Tradiční povrchová úprava je chrom, existují však i baterie v bílé, černé nebo s různými speciálními úpravami. Klíčovým prvkem každé kvalitní baterie by měla být keramická kartuše, která zajišťuje plynulé ovládání a dlouhou životnost.

Speciální technologie

Některé baterie nabízí technologie pro úsporu vody, jako je perlátor, který smíchává vodu s vzduchem a zajišťuje silný proud při nižší spotřebě.