Zahájení prodeje značky Cerano - využijte akční záváděcí ceny Vyrazit nakupovat

Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?

Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?

Černé koupelnové vybavení si získává stále více příznivců, protože působí originálně, elegantně a skvěle se kombinuje s dalšími barvami a materiály. A o tom, že černé koupelnové vybavení není jen pouhým sezónním výstřelkem, jsme se mohli přesvědčit už nějakou tu dobu. O koupelnové doplňky v černém provedení je v České republice a na Slovensku mnohonásobně větší poptávka, než v klasickém chromovém provedení. 

Černá byla, je a bude tou nejuniverzálnější a zároveň nejelegantnější barvou nejen v módě, ale i interiérovém designu. Sluší jí to na detailech i na velkých plochách. Na černé sanitě, vodovodních bateriích a koupelnovém vybavení je tomu podobně. Tyto prvky dokážou velmi jednoduše pozvednout interiér do sfér maximální stylovosti.

Uvažujete o pořízení matných černých baterií do koupelny nebo kuchyně, ale nejste si jisti, jaká bude jejich údržba

V tomto článku vám poradíme, jak vyčistit vodovodní baterii a jakým čistícím prostředkům se rozhodně vyhnout. 

Vodovodní baterie používáme denně. Zatímco se starají o čistotu, sami se často stávají "obětí" nečistot. Naše ruce zanechávají zbytky mastnoty, částečky nečistot a jiné stopy. Své stopy zanechává také voda, zejména v podobě usazování vodního kamene

Jestliže máte ve své domácnosti tvrdší vodu je pravděpodobné, že se vodní kámen bude usazovat více. Doporučujeme po každém opláchnutí či omytí krátce otřít, zabráníte tak usazení vodního kamene. Pokud správně odstraníte všechny usazeniny vodního kamene, vyhnete se také řadě nepříjemných následných škod. Vodní kámen není totiž problematický jen z estetického hlediska. Vodní kámen může zhoršit funkci proudu vody. Můžete zvolit instalaci změkčovače vody, který zajistí odstranění tvrdé vody. 

Skvrny od vodního kamene se usazují běžně na chromových, zlatých a jinak tomu není ani u černých bateriích. Překvapivě však neplatí, že by se černé baterie udržovaly hůře, ba naopak! Díky matnému povrchu není potřeba tak často povrch leštit, aby vypadal dokonale. Mnoho našich zákazníků si údržbu černých baterií chválí, že je jednodušší než údržba chromových baterií.

Správné čištění baterie je snadné a rychlé. Pravidelnou a šetrnou údržbou zajistíte bezproblémový provoz a prodloužíte životnost povrchové úpravy baterie. Při dodržení našich doporučeních budou vaše baterie vypadat stále jako nové.

Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?
Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?

Několik pravidel k dokonale čistým bateriím

  • Používejte pouze prostředky určené k údržbě vodovodních baterií
  • Povrch baterie čistěte měkkou bavlněnou utěrkou
  • Nepoužívejte houbičky ani kartáče s drsnými povrchy
  • Na vodní kámen vyzkoušejte klasické mýdlo, které na povrchu rozleštíte jemným hadříkem, po následném opláchnutí a vysušení bude vaše baterie vypadat skvěle
  • Čistící prostředky ve spreji nenanášejte přímo na baterii, ale na hadřík, kterým ji omyjete
  • Agresivní a abrasivní čisticí prostředky způsobí na povrchu baterie škrábance, v žádném případě je proto nepoužívejte
  • Například i ocet je považován za agresivní čistič a zubní pasta za abrasivum
  • Na vodní kámen použijte kyselinu citrónovou (je šetrná, účinná a krásně voní) koncentrát také nanášejte nejdříve na utěrku
  • Na čištění baterií nepoužívejte prostředky na bázi octa, kyseliny octové, sody, kyseliny mravenčí, chlorových bělidel a kyseliny solné – při častém používání těchto látek se kov poškozuje
  • Pokud je součástí baterie perlátor, několikrát do roka ho vyjměte a propláchněte nebo jej vložte do teplé vody s trochou čisticího prostředku
  • Pamatujte si, že méně je někdy více a údržbu a drhnutí baterií nepřehánějte
  • Nakonec baterii jednoduše osušte suchou utěrkou


Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?

ASC čistící a ochranný prostředek

Univerzální, vysoce účinný čistící a konzervační prostředek k pravidelnému úklidu s impregnační složkou omezující usazování vodního kamene a snižující potřebu četnosti úklidu.

Prostředek je určený ke komplexní údržbě koupelen – mytí sprchových zástěn, vaniček, van, vodovodních baterií, keramiky, apod. Zachovává vysoký lesk a příjemnou vůni. 

Jak správně čistit vodovodní baterie, aby byly stále jako nové?

Čistící prostředek na vodovodní baterie a sprchy

Čistící prostředek na vodovodní baterie a sprchy je použitelný na všechny baterie bez ohledu na jejich povrchovou barevnou úpravu: ať se jedná o baterie v chromu, bílé, černé, bronzu nebo zlaté.

 

Koupelnová inspirace s černou sanitou od našich zákazníků