Zahájení prodeje značky Cerano - využijte akční záváděcí ceny Vyrazit nakupovat

Interiérové trendy roku 2023

Máte zájem o nejnovější trendy a proměny v oblasti interiérového designu? Aktuální trendy pro letošní rok zdůrazňují individualitu, pohodlí a přírodu. Mezi nejžhavější trendy patří přírodní materiály a udržitelnost.

To však zdaleka není vše.

TVARY

V minulosti dominovaly interiérům ostré hrany, avšak letos se upřednostňuje nábytek se zaobleným designem. Nejenže zlepšuje kvalitu obytného prostoru díky své jemnosti, ale také uvolňuje prostor kolem stěn místnosti. Celkově tak pokoj působí prostorněji. Při plánování zaobleného designu v koupelně se zaměřte na harmonii a plynulost tvarů, které spolu dobře ladí a vytvářejí uklidňující prostředí.
 

MATERIÁLY

Přírodní materiály v interiéru přinášejí do prostoru teplý, uklidňující a autentický pocit. Použití přírodních materiálů se stává stále populárnější, protože lidé hledají způsoby, jak se spojit s přírodou.
 

BARVY A VÝRAZNÉ ZDI

Výrazné barvy si získávají pozornost. Oblíbené budou zejména tmavší odstíny jako námořnická modř, smaragdová zelená či sytá viva magenta. Co se týče magenty, představte si malinově červenou. Záleží už jen na vás, zda se rozhodnete zeď vymalovat výraznou barvou či třeba do interiéru zařadíte doplňky v těchto barvách.
 

PŘÍRODNÍ KÁMEN

Mramor je bez debat jedním z nejvíc trendy materiálů současnosti. Je elegantní, nadčasový, a i po letech si zachová svou krásu. Pokud máte možnost, neváhejte využít kouzlo mramoru při zařizování bytu nebo domu. Mramor se nemusí omezovat pouze na koupelnové dlaždice či obklady. Můžete zvolit mramorové umyvadlo, WC mísu nebo použít mramorový dekor na kuchyňské pracovní desce.
 

KVĚTINY

Je důležité nezapomenout na pokojové rostliny, které již odpradávna obohacují naše domovy a kanceláře. I v oblasti pěstování rostlin existují určité trendy. V posledních letech se například mezi nejpopulárnější pokojové rostliny zařadila Monstera nebo Strelície.